Oslo, Norway
59° / 60° N
Follow us
Noas

Et smykke for en flyktning

En enkel kampanje i sosiale medier fikk norske kvinner til å donere smykker i hopetall for å rette søkelyset mot lovforslaget om å kaste ut mindreårige flyktninger.

Om prosjektet
Byrå: Good Morning Naug
Kunde: Noas

Den mye omtalte smykkeloven i Danmark ble et symbol for handlinger som fratok flyktninger verdighet og rettigheter. Og da den norske regjeringen kom med forslag som gikk enda lenger, og som i særlig grad ville ramme kvinner og barn, mente Norsk organisasjon for asylsøker at nok var nok.

Målet med kampanjen var derfor å opplyse- og skape refleksjon rundt dette regjeringens forslag, samt å bedre debattklimaet og måten flyktninger blir omtalt på. Like viktig var det å gi NOAS spalteplass som foretrukken meningsbærer på området.

Kampanjen var en ren sosiale medie-drevet PR-kampanje hvor Facebook-siden og filmen til NOAS var navet i aktiviteten. Etter at hovedfilmen var lansert, fylte vi på med bilder og småklipp fra både vanlige folk og kjendiser som postet sine bidrag på sine respektive sosiale kanaler. Der fortalte de om hvorfor de ville gi fra seg sitt mest dyrebare smykke og hva det betød for dem. På denne måten snudde vi smykkeloven på hodet og smykket ble i stedet et symbol for medmenneskelighet og samhold.

Kampanjen ble avsluttet med utstilling og konsert på Det Norske Teatret. Dette var også startskuddet for en online auksjon på QXL hvor folk kunne by på smykkene som var blitt sendt inn i løpet av kampanjen.

Video thumbnail
– We find Good Morning to be creative, available and a solid partner!
— Camilla Risan, advisor in NOAS.​

Flere jobber

Trafikkforsikringsforeningen

Ulykkesfuglene på elsparkesykler

Reklame
Continue reading
Gigaboks / Norgesgruppen

Lansering av ny butikkjede

Visuell identitet, reklame og web
Continue reading