Oslo, Norway
59° / 60° N
Follow us
Joh. Johannsen

Morgan Freeman i ny film for Evergood

Opptakene til filmen tok seks dager fordelt på to kontinenter. Hovedopptakene er gjort i Costa Rica, og sluttscenen ble skutt på Manhattan i New York.

Om prosjektet
Byrå: Good Morning Naug
Kunde: Evergood
År: 2018

Evergood er en av få norske merkevarer som har vært tro til sitt konsept i over 50 år. Strategien ligger fast, men nå skal vi flytte de ut fra det britiske aristokratiet til en mer kontinental ramme, uten å miste historien. Vi kom etter hvert opp med en idé der vi skulle fortelle historien om det vi mener er verdens beste kaffe. Da måtte vi ha verdens beste stemme og historieforteller. Da var det bare én kandidat, sier Thorbjørn Naug.

Morgan Freeman har vunnet Oscar for sin rolle i «Million Dollar Baby»og er kjent fra filmer som «The Shawshank Redemption», «Seven» og «The Dark Knight». Han er også kjent for sin karakteristiske stemme. I tillegg til å stemmelegge dokumentarer, er det Freemans stemme som introduserer nyhetene på CBS. Morgan Freeman – en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere – har ikke vist ansiktet sitt i reklamefilmer i USA på 20-30 år, og gjorde dette spesielt for Norge.

De har nemlig fått på plass selveste Morgan Freeman – en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere – til å stemmelegge og opptre i det som skal være den mest omfattende reklamefilmen i kaffemerkets historie.

Selve opptakene til filmen tok seks dager fordelt på to kontinenter. Hovedopptakene er gjort i Costa Rica, og sluttscenen ble skutt på Manhattan i New York.

Filmen vant prisen «Gullfilmen» for best film på kino, og juryen skriver blant annet følgende om Gullfilmen-vinneren for 2015: «Filmen er meget velprodusert med fokus på høy troverdighet rundt kvalitetsreisen til Evergood. Treffer midt i målgruppen til kvalitetsbevisste mennesker. Morgan Freeman er prikken over i’en. En flott historie fra start til mål».

Ansvarlig Produsent for Naug & Venner har vært Steve St Peter, som nå har startet sitt nye produksjonsselskap Friminuttfilm.
Regissør Jörn Haagen er bosatt i LA , men han gjør fortsatt filmer for gamlelandet.
Ansvarlig for etterarbeid og visuelle effekter er Christian Hvatum, som nylig har startet etterarbeidsselskapet Silverscreen.
Produsent i Costa Rica var Victor Barriga, mens produsenten i New York var David Feikens i Assembly Films.