Oslo, Norway
59° / 60° N
Follow us
Trafikkforsikringsforeningen

Norges dyreste bil

Hvem skulle tro at «Norges dyreste bil» ikke er av typen Bentley eller Aston Martin, men en bulket Toyota Avensis. Vi har dramatisert konsekvensen av å ikke ha forsikring på bilen. Et budskap flere millioner nordmenn nå har fått med seg.

Om prosjektet
År: 2019

Omtrent hver dag skjer det ulykker i trafikken der et uforsikret kjøretøy er involvert. Trafikkforsikringsforeningen ønsket å sette søkelyset på dette betydelige samfunnsproblemet og tok utgangspunktet i en erstatningssak der der bileieren ble gjort ansvarlig for skadene hvor totalbeløpet ble over 11 millioner kroner.

Se case film på 30 sekunder:

Video thumbnail

Steg 1: Auksjonen

Basert på denne historien skapte vi konseptet “Norges dyreste bil”; en mystisk bil som skulle auksjoneres bort. Vi inviterte bilinteresserte til et event på Økern Bilauksjon, og til deres store overraskelse var det verken en Bentley eller Aston Martin som ble trillet frem, men en bulket Toyota Avensis.

Steg 2: Bilen på utstilling

Etter auksjonen ble Norges dyreste bil stilt ut i avgangshallen på Oslo S. Passerende og ventende stoppet for å lese om historien og temaet rundt uforsikrede kjøretøy.

Steg 3: Pressedekning

Utstillingen på Oslo S fikk stor pressedekning, med både direktesending på God Morgen Norge, en rekke avis- og nettavis-oppslag samt mye deling på sosiale medier.

"Selv med et begrenset mediebudsjett har over 2,3 millioner nordmenn sett kampanjen i norske medier, med en snittfrekvens på 3,1. I tillegg er det ca 1 million mennesker som så bilen på Oslo S."

Relaterte jobber