Oslo, Norway
59° / 60° N
Follow us
Visit Oslo

Oslo Spex: GMN har designet AR-appen

Ibsen lever, og Good Morning Naug leverer! Se hvordan vi har bidratt til AR-appen Oslo Spex, som tar brukerne med på en vandring i Oslos gater sammen med en «levende» Henrik Ibsen.

Om prosjektet
Kunde: VisitOSLO
År: 2020
Design/UX/retouch: Good Morning Naug
Teknologi/3d animasjon: Haptiq
Manus og regi: Det Norske Ibsenkompaniet ved Kåre Conradi
Konseptutvikling, tekster og prosjektledelse: VisitOSLO
Sponsor: Eiendomsspar

Om ikke i kjøtt og blod, så er den store forfatteren gjenskapt så nært og levende som mulig i en fullskala AR-opplevelse. Oslo Spex ble nylig lansert av VisitOSLO, og lar altså brukerne bli med Ibsen på vandring og undring i Oslos gater.

Vi i Good Morning Naug har først og fremst bidratt med å designe appen og UX-design. Vi har også gjort retusjering og komponert bakgrunnsbildet av Karl Johan og 3d-modellen (se filmen nedenfor!) Vi har også designet logoen til appen. Se eksempler på designjobben vi har gjort, og les mer nedenfor!

I løpet av prosessen har vi hatt et godt og inspirerende samarbeid med AR-ekspertene i teknologiselskapet Haptiq, og ikke minst har vi jobbet veldig tett med oppdragsgiver VisitOSLO, og retter en stor takk til dem for at vi fikk være med på dette helt unike prosjektet. Det er med respekt og ærefrykt vi har gjort vår del av jobben med å levendegjøre selveste Henrik Ibsen, for å holde både forfatteren, kunsten og hovedstaden aktuell og tilgjengelig for nye generasjoner publikum fra hele verden.

Appen, som er gratis å bruke, kommuniserer på både norsk og engelsk, lar brukeren aktivere en AR-opplevelse med en fullskala animasjon av Henrik Ibsen på seks forskjellige geo-punkter i Oslo sentrum. Nationaltheatret er selvfølgelig én av dem. Fra skjermen deler Ibsen, med utgangspunkt i sitt eget forfatterskap, tanker og historier om livet i byen som for hundre år siden het Kristiania.

Å ta bilder sammen med Kristianias store stjerne er selvfølgelig også en mulighet! Han stiller velvillig opp på bilder sammen med dine venner!

Oslo Spex har allerede fått mye oppmerksomhet og omtale i media, og vi er sikre på at vi har vært med på å utvikle en app og en tjeneste som kommer til å være til stor glede og underholdning både for byens gjester, og for dens egne innbyggere.

Du finner appen i App Store og Google Play.

Video thumbnail

Flere jobber

Landkreditt

Ny profil og design til Landkreditt

Visuell identitet, UX&UI
Continue reading
Utviklingsfondet

Ny nettside og profil for Utviklingsfondet

Nettside & profil
Continue reading